Hoş Geldin, Ziyaretçi!

E-ticaret Forumlarına erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üyeliği tamamen ücretsizdir.

E-ticaret Haberleri, E-ticaret Sektörü, E-ticaret duyuruları için ecommag.net'i ziyaret edebilirsiniz.

Theos

Yönetici
Site Yetkilisi
Katılım
21 Nis 2020
Mesajlar
130
Tepkime puanı
820
Konum
İstanbul
Eticaret sektörünün gelişmesiyle, bu alanda doğan ihtiyaçlar da gelişmek zorunda kalıyor. En çok da müşterinin kendini rahat ve güvende hissedebileceği yazılımların hem arayüz hem de işlevsel olarak rahat ve kullananlara beğendiren yazılımlar tercih ediliyor. Bu yazılımların ücretsiz olması ilk etapta güvenilir mi, geliştirilebilir mi ya da üzerinde istekler doğrultusunda düzenlemeler yapılabilir mi endişelerini de beraberinde getirse de, açık kaynak kodu ile paylaşılması gelişime açık olduğunu ve kontrolün tamamen sizde olduğu anlamına gelmektedir. Bu nedenle ücretsiz yazılımların yabana atılmaması gerekiyor. En çok tercih edilen eticaret yazılımlarını/paketlerini derledik.

1. Opencart

OpenCart paketinde, işinizi hızlı bir şekilde başlatmak, büyütmek ve genişletmek için 13000+ modül ve tema bulunuyor. Hemen hemen her sektör için güzel temalar, servis entegrasyonları, ödeme sağlayıcıları, nakliye yöntemleri, sosyal medya, pazarlama, muhasebe, raporlama, satış ve dil paketleri bulabilirsiniz. Yazılım ücretsiz olsa da bazı eklenti ve temalar ücretli olarak satılıyor. Türkiye'de de en çok tercih edilen eticaret yazılımlarından biri hatta belki birincisidir.

opencart1.png


2. PrestaShop

Dünyanın en büyük ve en aktif Açık Kaynak topluluklarından biri olan bir milyon kişilik bir topluluğa sahip 195'den fazla ülkede varlığını sürdürmektedir.
PrestaShop, dünyadaki satıcı gereksinimlerine uyum sağlamak için tasarlanmış, geleceğe yönelik bir e-ticaret yazılımıdır. Tüm mağazalarınızı tek bir arka ofisden yönetmek için PrestaShop'un yerleşik çoklu mağaza modunu kullanabilirsiniz. Dünya genelinde yaklaşık 300.000 tüccar, online işlerini genişletmek ve uluslararası satışlarını geliştirmek için PrestaShop'u seçti. Kendi modül ve temalarını bulabileceğiniz bir mağazaya sahiptir.

prestashop11.jpeg

3. Wordpress / WooCommerce

Blog için tasarlanmış olan wordpress alt yapısı, bir eklenti geliştirerek eticaret sektörüne yön verdi. Bu eklenti ile wordpress alt yapısına sahip web sitelerinizden kolayca satış yapabilirsiniz. Sanal pos ve kargo eklentileri kolayca yapılabiliyor. Türkiye'de çok tutulan bir yazılımdır. Geliştiricilerini hemen hemen her webmaster sitelerinde bulmak, sorununuza çözüm üretmek mümkündür. Yaygın olması bir avantaj.

woocommerceee.jpg


4. Magento

Bir Adobe markasıdır. Bu nedenle güven vericidir. Açık kaynak kodlu olduğundan gelişime açık. Ücretsiz bir sürümünün yanında 2 adet pro sürümü de mevcuttur. Ücretsiz eklentiler olduğu gibi çokça ücretli eklenti ve modülü bulunuyor. Kullanım yapısı karışık gibi görünse de alışınca, sevebileceğiniz bir alt yapısı var. Hosting konusunda zaman zaman uyumsuzluklar çıkarsa da kurumsal bir hosting şirketi ile bu işi çözebilirsiniz.

magneto1.png

5. nopCommerce

B2B ve B2C ticaretler için kullanıma uygun bir yapısı vardır. ASP NET ve MS SQL kullanılarak kodlanmıştır. Bu yazılım da diğerleri gibi ücretsiz olarak ve açık kaynak kodlu dağıtılmaktadır. nopCommerce alt yapısına sahip 60.000 + online mağaza bulunmaktadır. Volvo, The North Face, BMW, HERBALIFE, ESET gibi ünlü markalar da bu yazılımı tercih etmiştir.



nopcommerce1.jpeg
 

sozmen

Yeni Üye
Katılım
5 Eki 2020
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Konum
İstanbul
Merhaba ben şuan wordpress kullanıyorum ama tam anlamı ile bir e-ticaret yazılımı arayışındayım. Şuan için en verimli opencart gibi görüküyor ama sizce hangisini tercih etmeliyim ?
 

E-ticaret Haberleri, E-ticaret Sektörü, E-ticaret duyuruları için ecommag.net'i ziyaret edebilirsiniz.