Hoş Geldin, Ziyaretçi!

E-ticaret Forumlarına erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üyeliği tamamen ücretsizdir.

Şirket olmadan satış yapmak

E-ticaret Haberleri, E-ticaret Sektörü, E-ticaret duyuruları için ecommag.net'i ziyaret edebilirsiniz.

ALTAY

Yeni Üye
Merhabalar, şirket olmadan dropshipping mantığıyla çalışan bir site kurdum. Satış yapmak istiyorum. Bu bir sorun yaratır mı? Yıllık geliri 20000TL'yi geçmeyeceğini düşündüğüm bir proje.

Theos

Yönetici
Site Yetkilisi
Merhaba,

Şirket olmadan ticari kazanç elde etmek vergi cezasına tabi olacaktır. Miktarın bir önemi yok. Yasal düzenlemeye göre süreklilik arz eden kazançların vergilendirilmesi zorunlu. Her ne kadar ülkemizde dropshiping mantığı "şirket olmadan satış yap" "vergi vermene gerek kalmadan satış yap" gibi sloganlar içerse de bu algı tamamen yanlıştır. Vergi müfettişleri olası bir hesap incelemesinde banka hesaplarınıza giren paraların nerden ne amaçla geldiğini sorduğunda, kazançların ticari olduğu aşikar olacağından bence hiç riske girmeden en azından bir şahıs şirketi kurup faturanızı keserek iş yapmalısınız.

ertunc58

Üye
Şahıs şirketi açarak işinizi yaparsanız daha iyi olacaktır. Aynı zamanda fatura isteyen müşterileriniz karşısında zor duruma düşmezsiniz.

muratay

Yeni Üye
Merhabalar, şirket olmadan dropshipping mantığıyla çalışan bir site kurdum. Satış yapmak istiyorum. Bu bir sorun yaratır mı? Yıllık geliri 20000TL'yi geçmeyeceğini düşündüğüm bir proje.
Hocam en güzeli vergi kaydını oluşturarak bu işe girmen. Maliyeti çok fazla olmamakla beraber vergi dairesi ile sıkıntı yaşamamış olursun. Ve 30 yaş altında iseniz genç girişimci desteğinden yararlanarak bir yıl bağkur priminizi devlet tarafından ödenmekte olup aynı zamanda 3 yıl 75,000 tl gelir vergisinden muaf olursunuz. işiniz 20.000 civarı diyorsunuz bu durumda gelir verginiz çıkmaz. Daha detaylı bilgi almak isterseniz yazabilirsiniz. iyi çalışmalar.

bu konuyu ben de çok merak ediyorum açıkçası. ödeme almada link ile ödeme alma seçenekler arasında görünüyor.

E-ticaret Haberleri, E-ticaret Sektörü, E-ticaret duyuruları için ecommag.net'i ziyaret edebilirsiniz.