Hoş Geldin, Ziyaretçi!

E-ticaret Forumlarına erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üyeliği tamamen ücretsizdir.

Facebook Marketplace Püf Noktaları

E-ticaret Haberleri, E-ticaret Sektörü, E-ticaret duyuruları için ecommag.net'i ziyaret edebilirsiniz.

Theos

Yönetici
Site Yetkilisi
Marketplace'de başarılı satışlar gerçekleştirmek için bazı inceliklere dikkat etmek gerekiyor. Kendimce edindiğim izlenimler ve başarılı gördüğüm satıcı profillerin dikkat ettiği bazı konulara dikkatinizi çekmek istiyorum.

Thanksgiving Day Facebook Cover.png

1- Hesap kapak fotoğrafınızı önemseyin. Alıcı sizden bir şey satın almadan önce mutlaka profilinizi inceliyor ve edindiği izlenime göre güven duyup satın alıyor unutmayın. O yüzden kapak fotoğrafınıza ticaretle uğraştığınızı gösteren profesyonel ve size özgü bir kapak fotoğrafı ekleyin.

2- Hesap adınız hangi ülkeye satış yapıyorsanız oraya özgü bir isim olursa iyi olur :) Ahmet Mehmet yerine John gibi :)

3- Facebook paylaşımlarınızı tekrar gözden geçirin, satış yaptığınız ülke dışında bir paylaşım, alıcıya sizin dolandırıcı olduğunuz izlenimini verebilir.

4- Satış yaptığınız kişilerden mutlaka puanlama isteyin. 5 puanlamaya kadar profilde görünmüyor, o yüzden biran önce puanlamayı artırıp güven kazanmaya çalışın. Puanlama sistemi alıcı için çok önemli unutmayın.

5- Hesabınızda satış yaptığınız ülke ile ilgili paylaşımlar yapabilirsiniz ama siyasi paylaşımlara girmemeniz faydanıza olacaktır.

6- Ürün listelerken 2-3£ kar oranı koyarak satmayın, en az 5-10£ kar almayacağınız ürünü satmayın çünkü 1-2 satıştan sonra "buna değmez" diye düşünmeye başlayacaksınız. Çok satıp az kar etmek yerine 1-2 üründen yüksek kar etmeyi tercih ediyorum.

7- Ebay'dan ürün listeliyorsanız çok satan ürün tercih etmelisiniz her ürünü ekleyip mağazanızı çöp etmek yerine, çok satan kaliteli ürünler ekleyebilirsiniz. Çok satan ürünü nasıl bulacağım diyenlere; watchcount.com yardımcı olacaktır.

8- Alıcılarla konuşurken çok ısrarcı olmamalısınız ve gereğinden fazla samimiyet/şaka yapmamalısınız :)

9- Siparişi verdikten sonra, alıcıya tracking number ( kargo takip numarası) paylaşmayı unutmayın.

10- Ürünleri her zaman kargo dahil hesaplayarak listeleyip, gönderim ücreti almayacağınızı belirtin. Çünkü insanlar kargo parası vermek istemez. Sipariş geçeceğiniz sitede kargo dahil değilse bile siz hesaplayıp ekleyin, toplam fiyat sunun. Kargo yüzünden müşteri kaybı çok olur, dikkat edin :)

alkan6363

Yeni Üye
Elinize sağlık bende yöresel ürünlerde satış yapıyorum. Güzel tüyolar vermişsiniz.

JDRDSGN

Yeni Üye
Hocam profilimizi UK yaparsak türkiyede satış yapmanın yasak olduğunu söylemiştiniz problem olmasın?

paylaşım için teşekkürler, yeni üye oldum sırf bu güzel bilgiler için:) paylaşımlarda bulunabilmek ve tavsiye almak adına.

E-ticaret Haberleri, E-ticaret Sektörü, E-ticaret duyuruları için ecommag.net'i ziyaret edebilirsiniz.