Hoş Geldin, Ziyaretçi!

E-ticaret Forumlarına erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üyeliği tamamen ücretsizdir.

Ebay 'den Facebook Market Place Dropshipping Nasıl Yapılır Anlatıyorum

E-ticaret Haberleri, E-ticaret Sektörü, E-ticaret duyuruları için ecommag.net'i ziyaret edebilirsiniz.

Theos

Yönetici
Site Yetkilisi
Facebook Marketplace kısa süre önce hayata geçirildi. Türkiye'de Letgo benzeri bir çalışma diyebiliriz. Bu konuda yüzeysel olarak ebay'den facebook dropshipping nasıl yapılır anlatacağım. Sonraki yazılarda, gelir arttırma yöntemi, çok satan ürün nasıl bulunur, püf noktalar gibi temalara da değiniriz.

indir.png

1. Adım

Facebook Market Place'de hemen satış yapabilmek mümkün ancak öncelik eski tarihli hesaplarda. Eskiden açtığınız ama kullanmadığınız hesapları kullanabilirsiniz. Yeni tarihli hesaplarla satış yapmaya çalışınca çok büyük ihtimalle market place'den yasaklanıyorsunuz. Tecrübeyle sabittir. Kişisel hesaplarınızı bu yüzden kullanmayın, hesabın tamamı da kapatılabiliyor. 2019 ve öncesi hesaplarda sorun yaşanmıyor.

2. Adım

Facebook hesabınızda herkese açık bilgileri United Kingdom 'da bir eyalet/il/ilçe olacak şekilde düzenleyin. Bu bilgiler herkese açık olduğu için müşterinin güvenini kazanma noktasında çok önemlidir.

3. Adım

Türkiye'de bulunup UK(UNITED KINGDOM) üzerinden marketplace satışı yapmak yasak, zaten facebook müsade de etmiyor. Bu nedenle öncelikle facebook konumunuzu telefonunuzdan ve bilgisayarınızdan UK olarak ayarlayabilirsiniz. Konum ayarları nasıl yapılır? Bu linkten inceleyebilirsiniz. Konum ayarlarını yaptıktan sonra emin olmak için facebook marketplace girin ve UK'da satış yapan birine mesaj atmayı deneyin, mesaj iletiliyorsa konum ayarlanmıştır. Bu kısım bu olayın en önemli bölümü. Burayı atlar ya da yanlış yaparsanız ürün listeleyemezsiniz.

4. Adım

Ebay.co.uk üzerinden bir hesap oluşturun. Bu siteye VPN ile girmenize gerek yok. Kredi kartı ile sipariş verilebiliyor. Paypal hesabınızı da bağlayabilirsiniz. Önerilen de paypal hesabını bağlayıp sipariş vermek çünkü bir süre sonra aynı kredi kartını kullanarak birden çok alışveriş yapmanıza izin verilmiyor. (ben en fazla 3 sipariş geçebildim aynı karttan) Bu nedenle paypal ile alışveriş yaparsanız daha sağlıklı olacaktır.

5 Adım

Ebay'de çok satan ürünleri bulun. Örneğin ebay.co.uk girin. Arama kutucuğuna women yazın. Listelenen ürünlerde o ürünü takibe alan ya da satın alan sayıları gösteriliyor. Bu ürünlerden 1500 ve üzeri satılan ya da takip edilen bulursanız direk alıp marketplace'e ekleyin.

6. Adım

Ödeme alma konusu bu işte çok önemlidir. İyi bir pazarlama stratejisi ile sattığınız ürünün parasını PAYPAL ya da Transferwise hesabınıza alabilirsiniz. Parayı Türkiye'deki hesabınıza çekmek için Transferwise hesabınızın olması gerekiyor. Başka uygulamalar da var ancak ben en kolay ve en hızlı bu şekilde alıyorum. Paypal ile Transferwise hesabı da birbirine bağlanabiliyor. Transferwise hesabı nasıl açılır diye kısa bir google araması ile bulabilirsiniz. Çok kolay açılıyor. Paypaldaki paralarınızı Transferwise hesabınıza aktarıp, oradan TR'de bulunan hesabınıza aktarabilirsiniz. Komisyon oranları çok iyi. (700 TL'ye 10 küsür TL falan kesmişti benden)

Transferwise hesabı açmak için buraya tıklayın

Önemli not; Bu bir tavsiye, yatırım, katılım konusu değildir. Kendi kendimize öğrenip, bulduğumuz ve sizlerle paylaşmak istediğimiz bir konudur. Bu işe başlayalı 10 gün oldu totalde ciro 60 GBP( yaklaşık 600 TL). Doğru kategori, çok satan ürün ve iyi kar marjı ile güzel paralar kazanılabilir. Türkiye'de bu işi yapan tahmini olarak 300-500 kişi vardır. Rakip az, pazar büyük. Denemeye değer :)

Sorularınızı bu konu altından yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Facebook Grubumuza Katılarak sorularınızı sorabilirsiniz => www.facebook.com/groups/droptr/
indir.jpg

Son düzenleme:

E-ticaret Haberleri, E-ticaret Sektörü, E-ticaret duyuruları için ecommag.net'i ziyaret edebilirsiniz.