Hoş Geldin, Ziyaretçi!

E-ticaret Forumlarına erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üyeliği tamamen ücretsizdir.

Bir Eticaret Sitesinde Olması Gereken Hukuki Metinler

E-ticaret Haberleri, E-ticaret Sektörü, E-ticaret duyuruları için ecommag.net'i ziyaret edebilirsiniz.

Avukat

Premium ✔
Kurumsal Üye
E-ticaret sitelerinin hukuka uygun bir şekilde oluşturulması ve ticari hayatına devam etmesi önemlidir. Çünkü kesilecek cezaların ciddi tutarlara ulaşması, site sahiplerini önlem almaya sevk etmektedir. Örneğin bir eticaret sitesi yayın hayatına başlamadan önce ETBİS'e kaydolmak zorundadır. Kaydolmazsa yaptırımı beş bin Türk lirasından yirmi bin Türk lirasına kadar para cezasıdır. Yine örnek olması açısından Ticari elektronik ileti gönderme izni olmadan müşterilere gönderilen tanıtıcı mesajlar 1.000 Türk lirasından 5.000 Türk lirasına kadar ceza yemenize neden olabilir.

Bu başlık altından yazan eticaret site sahiplerine ücretsiz bir analiz yapıp rapor gönderebilirim. Konu altından analiz istiyorum yazıp, DM'den site adresinizi yazmanız yeterli.

Fira

Yeni Üye
Peki bu durumlar webmaster forumlarında da geçerli mi ? :) İşleyiş nasıl oluyor hocam bilgilendirme amaçlı yazabilirmisiniz?

Örneğin r10, wmaraci ve diğer webmaster platformlarında oluşan ticaretler de sorumlu sadece ticaret yapan taraflar mı oluyor yoksa ticaret dönen ortamda önemli bir etken mi ?

Avukat

Premium ✔
Kurumsal Üye
Peki bu durumlar webmaster forumlarında da geçerli mi ? :) İşleyiş nasıl oluyor hocam bilgilendirme amaçlı yazabilirmisiniz?

Örneğin r10, wmaraci ve diğer webmaster platformlarında oluşan ticaretler de sorumlu sadece ticaret yapan taraflar mı oluyor yoksa ticaret dönen ortamda önemli bir etken mi ?
Bu durum dediğinizden anladığım, bir sitede olması gereken hukuki metinlerse evet özellikle kişisel veriler ile ilgili olan kısımlar bu bahsettiğiniz sitelerde mutlaka olmalı. İP bilgisi, hatta TC onayı, SMS onayı gibi bilgiler bu sitelerde toplanıyor. Diğerleri için tek tek değerlendirmek gerekir, r10 gibi yerler sahibinden.com gibi sayılır, insanlar ürünlerini ya da hizmetlerini bu platformda satışa çıkarırlar. Pazaryeri diye nitelendirilir. Sonuç olarak, ticaretin döndüğü her yer hukukun alanına girmektedir.

İyi çalışmalar.

Fira

Yeni Üye
Bu durum dediğinizden anladığım, bir sitede olması gereken hukuki metinlerse evet özellikle kişisel veriler ile ilgili olan kısımlar bu bahsettiğiniz sitelerde mutlaka olmalı. İP bilgisi, hatta TC onayı, SMS onayı gibi bilgiler bu sitelerde toplanıyor. Diğerleri için tek tek değerlendirmek gerekir, r10 gibi yerler sahibinden.com gibi sayılır, insanlar ürünlerini ya da hizmetlerini bu platformda satışa çıkarırlar. Pazaryeri diye nitelendirilir. Sonuç olarak, ticaretin döndüğü her yer hukukun alanına girmektedir.

İyi çalışmalar.
Yukarıda ilk konuda bahsettiğiniz olaylar webmaster platformları içinde geçerli mi demiştim hocam? Yani bir ticaret gerçekleştiği için hukuki tarafından bildirilmesi gereken yerler veya alınması gereken evraklar varmıdır ? Detaylar tam olarak nedir nasıl işler işlevler bu tarz platformlarda da :)

Bunları öğrenmek istemiştim :)

Avukat

Premium ✔
Kurumsal Üye
Yukarıda ilk konuda bahsettiğiniz olaylar webmaster platformları içinde geçerli mi demiştim hocam? Yani bir ticaret gerçekleştiği için hukuki tarafından bildirilmesi gereken yerler veya alınması gereken evraklar varmıdır ? Detaylar tam olarak nedir nasıl işler işlevler bu tarz platformlarda da :)

Bunları öğrenmek istemiştim :)
Ben de sorunuza cevaben evet demiştim özetle aslında :)

BUN

Yeni Üye
Bilmediğim bir konuyu öğrenmiş oldum. Bilgi için teşekkürler. :)

Fatih GSM

Üye
Özellikle KVKK ile ilgili olan konular çok önemli gibi görünüyor. Verbis ve Etbis Kaydı yapmak şart.

E-ticaret Haberleri, E-ticaret Sektörü, E-ticaret duyuruları için ecommag.net'i ziyaret edebilirsiniz.